Blogger Facebook Arkadaş Davet Butonu (Eklentisi)

Yorum Yok
facebook-invite
Blogger kullanan arkadaşlara bir şahane eklenti daha paylaşıyorum. Bu eklenti ile sayfanıza gelen ziyaretçilerin kendi Facebook sayfalarındaki arkadaşlarını sizin Web Sayfanıza davet imkanı sunuyor. Normal Facebook beğenme eklentisinden farklı olarak olarak bu eklenti ile daha çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. Eklentinin çalışması için bir kaç koda ve Facebook Developer'a ihtiyacımız olacak. Ziyaretçiler bu eklentiyi kullandıklarında yani davet butonuna tıkladıklarında yeni bir pop-up sayfa açılır ve oradan kendi arkadaşlarını bloga davet edebilirler. Şimdi bu eklentiyii blogumuza nasıl uygularız oraya geçelim. Her eklentide öncelikle yaptığımız gibi temamızın bir yedeğini alalım. Daha Sonra Facebook Developer Sayfasına gidiyoruz.
facebook-arkadas-davet-kutusu
Bu sayfada Create a New App diyoruz ve yeni bir uygulama açıyoruz. Çıkan sayfada kendi uygulamınızın ismini ve kategorisini vs. seçin ve uygulamayı oluştur diyelim.
facebook-arkadas-davet-kutusu
Uygulamayı oluştur dedikten sonra aşağıdaki sayfa gelecek ve orada bizim için önemli olan App ID'si. Bu kodu bir yere kopyalayın.
facebook-arkadas-davet-kutusu
App ID mizi aldıktan sonra aşağıdaki kodu Websitemize ekliyoruz. Aşağıdaki kodlarda bazı düzenlenmesi gereken yerler var. Onlar aşağıda kalın yazılmış yerler:
1) appId:'412074162260996' burayı bulun ve kendi ID'nizi yapıltırın.
2) message: 'Invite your friends' buraya kendi mesajınızı yazın.
3) FacebookInviteFriends();'>Invite your friends </a> ve burayı düzenleyin.

Bunları yaptıktan sonra facebook App sayfasından kendi ayarlarınızı yapabilir ve değişiklikler yapabilirsiniz.
facebook-arkadas-davet-kutusu
Artık Eklenti kullanıma hazır. Eğer bir sorun yaşarsanız yorumla sorularınız iletebilirsiniz. 

Etiketler: Facebook arkadaş davet etme eklentisi, Blogger facebook invite widget, Facebook eklentisi nasıl yapılır, Blogger facebookta arkadaş davet etme

back to top