Blogger Javascript yükleme (js uzantılı dosya yükleme)

Yorum Yok
Blogger kullanan arkadaşların .js uzantılı dosyaları yükleyecekleri bir depo alanı olmadığı için genellikle javascript dosyalarını başka sitelerden çekmek zorunda kalıyorlar. Ama bu yazıda javascript dosyalarını Google'ye nasıl yüklemeyebiliriz ondan biraz bahsedelim. Öncelikle js dosyalarını niye kendi hesabımıza yüklemeliyiz? Bloggerda kullandığınız örneğin bir slider scripti ise onu yükleyen kişi o kodları sildiğinde sizde eğer onu sitenizde kullanıyorsanız sizin slideriniz çalışmaz olacaktır. Onun için js dosyalarını kendi hesabımıza yüklemek en doğru olanıdır. Neyse anlatıma geçelim. İlk olarak buraya tıklıyoruz. Buradan gerekli programı indiriyoruz. Sizin bilgisayarınız 32 bit mi yoksa 64 bit mi hangisiyse onu bilgisayarınıza indirin.


Bu programı bilgisayarınıza indirdikten sonra uygulamaya çift tıklıyoruz ve kurulumu yapıyoruz. Programı kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Daha sonra masaüstünde boş bir yere sağ tıklıyoruz. Aşağıda resimdekini yapıyoruz.

Burada Setting'e tıkladıktan sonra gelen pencerede edit yazan yere tıklıyoruz.
Edit'e tıkladıktan sonra bir text sayfası açılacaktır. Text sayfası açık durumda iken CTRL+F ile arama kutusunu açıyoruz. Sayfada # Makefile = svn:eol-style=native kodunu buluyoruz ve bu kodun hemen altına aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.


Bu kodları yapıştırdıktan sonrada text sayfasını kaydediyoruz ve kapatıyoruz. Gelen pencerede tamam diyerek çıkalım. İlk aşamayı tamamladık. Şimdi gelelim ikinci aşamaya buraya tıklayarak google code uygulamasına gidiyoruz. Gelen pencerede Create a New Project diyoruz.
Yeni projemizi açıyoruz.Aşağıdaki resimde yaptığım gibi formu dolduruyoruz.
Bu formu doldurduk ve create project dedikten sonra karşınıza gelen ekrandan source kısmına geliyoruz ve oradanda resimde gösterdiğim yere tıklayın.

Üst resimde gösterilen yere tıkladıktan sonra google.code de pasaportumuzu öğreniyoruz.

Kullanıcı admınızı ve parolamızı öğrendik.Bu işlemleri bir kere yapacaz sadece her seferinde bu işlemleri yapmıcaz. Şimdi dosyalarımızı yüklemeye başlayabiliriz. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklıyoruz ve alttaki işlemleri yapın.
Repo-browser'a tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Adres yeri boş gelecek. adres yerine şu verdiğim url'yi yazıyoruz. 


Bu url'yi yazıp tamam diyoruz.







Daha sonra gelen ekran bizim projemizin deposu olarak değerlendirebilirsiniz. Buraya js dosyamızı sürükleyerek atabiliriz. Aşağıdaki resimde gisterdiğim gibi js uzantılı dosyamızın linkini kopyalayarak sitenizde kullanabilirsiniz.
Biraz uzun bir anlatım oldu ama işlem uzun ne yapalım :D Kolay gelsin!!

back to top